Το νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο της Hurtigruten

Το νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο της Hurtigruten

1830
Το νέο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο της Hurtigruten

Το “Roald Amundsen” της νορβηγικής εταιρείας κρουαζιέρας Hurtigruten ξεκίνησε τα ταξίδια του και αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως κρουαζιερόπλοιο το οποίο μπορεί να κινείται με τη χρήση μπαταριών.

Το πλοίο έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία τις συστοιχίες μπαταριών του για πρώτη φορά κοντά στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, πλέοντας έτσι αθόρυβα και παράγοντας μηδενικές εκπομπές αερίων.

Ο κ. Daniel Skjeldam, CEO της Hurtigruten ανέφερε: “Πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ναυτιλιακή ιστορία. Το “MS Roald Amundsen” είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έχει εξοπλιστεί με μπαταρίες, κάτι που θεωρούνταν αδύνατο πριν από λίγα χρόνια. Με το “MS Roald Amundsen”, η Hurtigruten θέτει ένα νέο πρότυπο όχι μόνο για τον κλάδο της κρουαζιέρας, αλλά και για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.”

Το “MS Roald Amundsen” έχει σχεδιαστεί και ναυπηγηθεί γνώμονα τη βιωσιμότητα, ενώ εκτός από την ‘πράσινη’ τεχνολογία που διαθέτει έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην χρησιμοποιεί πλαστικό μιας χρήσης.

Η Hurtigruten παρέλαβε το “Roald Amundsen” από το ναυπηγείο Kleven της Νορβηγίας, ενώ πρόκειται να παραλάβει δύο ακόμα πλοία, το “Fridtjof Nansen” το 2020, και ένα ακόμα αδελφό πλοίο το 2021.

Φωτό: Hurtigruten

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.