Εντείνεται η «μάχη» εναντίον του CO2

Εντείνεται η «μάχη» εναντίον του CO2

99
Εντείνεται η «μάχη» εναντίον του CO2

Η κορυφαία διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Maersk, και η Bolloré Logistics, η οποία αποτελεί έναν διεθνή παίκτη στον τομέα της διαχείρισης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο μακροχρόνιοι εταίροι ήρθαν σε συμφωνία για την μείωση εκπομπών CO2/ανά εμπορευματοκιβώτιο, που μεταφέρει η Maersk για λογαριασμό της

Bolloré Logistics, κατά 20% έως το 2025. Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «CSR Powering Sustainable Logistics» της Bolloré Logistics, σκοπός του οποίου είναι η μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της.

Με αφορμή τη συμφωνία ο Mads Stensen, Senior Sustainability Developer της Maersk, ανέφερε ότι η συνεργασία με την Bolloré Logistics εντάσσεται στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών CO2 για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.