Ο Κινεζικός Δράκος γυρίζει την πλάτη στο αμερικανικό πετρέλαιο

Ο Κινεζικός Δράκος γυρίζει την πλάτη στο αμερικανικό πετρέλαιο

114
Ο Κινεζικός Δράκος γυρίζει την πλάτη στο αμερικανικό πετρέλαιο

Τον περασμένο Μάιο η Ρωσία αποτέλεσε τον μεγαλύτερο προμηθευτή αργού πετρελαίου της Κίνας, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το General Administration of Customs της Κίνας οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ανήλθαν σε 1,50 εκατ. τόνους/ημέρα τον περασμένο Μάιο, αύξηση κατά 4% συγκριτικά με πέρυσι.

Για το πρώτο πεντάμηνο του 2019, οι κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία άγγιξαν τους 30,54 εκατ. τόνους, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 9,8% σε σχέση με πέρυσι.

Στον αντίποδα, οι εισαγωγές σαουδαραβικού πετρελαίου σημείωσαν πτώση κατά 25% τον περασμένο Μάιο, φτάνοντας τους 1,108 εκατ. τόνους/ημέρα, όπως και οι εισαγωγές ιρανικού αργού, οι οποίες άγγιξαν τα 254.016 βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τα 789.137 βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Απρίλιο.

Επιπλέον, οι εισαγωγές της Κίνας σε αμερικανικό αργό έφτασαν τις 185.240 βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Μάιο. Για το πρώτο πεντάμηνο του 2019 οι κινεζικές εισαγωγές αμερικανικού πετρελαίου έπεσαν κατακόρυφα στους 1,35 εκατ. τόνους, καταγράφοντας μείωση κατά 80% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ως απόρροια των έντονων εμπορικών διενέξεων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.