Η ενέργεια φέρνει κέρδη στην Trafigura

Η ενέργεια φέρνει κέρδη στην Trafigura

157
Η ενέργεια φέρνει κέρδη στην Trafigura

Τα κέρδη της Trafigura, ενός εκ των κορυφαίων commodity traders στον κόσμο, εκτοξεύθηκαν κατά 92% το α΄εξάμηνο του 2019, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της στην αγορά τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αέριου αντιστάθμισαν τις όποιες απώλειες στην δραστηριότητά της στην μεταλλευτική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Trafigura κατέγραψε καθαρά κέρδη $425,7 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2019 έναντι κερδών $221,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι κυρίως λόγω των ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου και δη των αυξημένων αμερικανικών εξαγωγών. Στον αντίποδα η συνεισφορά των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην κερδοφορία της Trafigura μειώθηκε κατά 1/3 στα $437 εκατ. κατά το εν λόγω διάστημα.

Όπως σημειώνει το Reuters, και οι ανταγωνιστές της Trafigura, Vitol και Gunvor, σημείωσαν σημαντικά κέρδη, καθώς η μεταβλητότητα στην τιμή πετρελαίου δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις εταιρείες αυτές, οι οποίες το 2018 κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.