«Πονοκέφαλος» τα κρούσματα πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

«Πονοκέφαλος» τα κρούσματα πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

97
«Πονοκέφαλος» τα κρούσματα πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας
Φωτο: Αρχείου / ΑΠΕ ΜΠΕ

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει σε ναυτικούς ινδικής καταγωγής να απασχολούνται σε πλοία που διαπλέουν τον Κόλπο της Γουινέας.

Η απόφαση αυτή οφείλεται στην διαρκή άνοδο των πειρατικών επιθέσεων εναντίον πλοίων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή αλλά και στην αύξηση των περιστατικών με απαγωγές ναυτικών με στόχο την απόσπαση λύτρων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ινδική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας, που εδρεύει στο Μουμπάι, οι επιθέσεις εναντίον πλοίων που καταγράφονται στον Κόλπο της Γουινέας γίνονται ολοένα και πιο βίαιες με στόχο την κατάληψη των πλοίων, την κλοπή φορτίων και την ομηρία των ναυτικών.

Να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2018 είχαν καταγραφεί 555 επιθέσεις σε πλοία στα ύδατα της δυτικής Αφρικής, ενώ σύμφωνα με την ινδική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας έχει παρατηρηθεί σε πρόσφατα περιστατικά ότι είναι αυξημένος ο αριθμός των ινδικής καταγωγής ναυτικών που πέφτουν θύματα απαγωγής από πειρατές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.