Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» Ουάσιγκτον-Πεκίνου

Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» Ουάσιγκτον-Πεκίνου

111
Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» Ουάσιγκτον-Πεκίνου

Οι συνεχείς εμπορικές διενέξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησαν σε μείωση της τάξης του 6,5% των εξαγωγών εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα προς τις ΗΠΑ τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner, οι κινεζικές εξαγωγές εμπορευματοκιβωτίων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 ανήλθαν σε 3,78 εκατ. TEUs.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο οι ΗΠΑ αύξησαν τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών εμπορευμάτων από 10% σε 25%, με την Κίνα να ανταποδίδει επιβάλλοντας δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικής αξίας $60 δις.

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση απειλεί το Πεκίνο με επιβολή δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας τουλάχιστον $300 δις εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο της επικείμενης συνάντησης των G20 στις 28-29 Ιουνίου.

Εν αντιθέσει με την Κίνα άλλες χώρες, που αποτελούν σημαντικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 12,1% στις εξαγωγές τους προς τις ΗΠΑ κατά το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.