Νέο υπερσύγχρονο πλοίο για την P&O Cruises

Νέο υπερσύγχρονο πλοίο για την P&O Cruises

349
Νέο υπερσύγχρονο πλοίο για την P&O Cruises

H P&O Cruises ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η ναυπήγηση του νέου της κρουαζιερόπλοιου με την ονομασία «Iona» από τα ναυπηγεία Meyer Werft στο Πάπενμπουργκ της Γερμανίας.

Το νέο πλοίο της P&O Cruises αναμένεται να έχει χωρητικότητα 180.000 τόνους, θα μπορεί να μεταφέρει έως και 5.200 επιβάτες, ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιο που προορίζεται για τις ανάγκες της αγοράς του Ην. Βασιλείου.

Το κρουαζιερόπλοιο «Iona» αναμένεται να παραδοθεί στην P&O Cruises τον Μάιο του 2020, ενώ θα αποτελεί ένα τεχνολογικά προηγμένο κρουαζιερόπλοιο και φιλικό προς το περιβάλλον καθώς θα καταναλώνει ως καύσιμο αποκλειστικά LNG.

Το «Iona» θα έχει ως home port το λιμάνι του Σαουθάμπτον για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020 κατά την διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στα νορβηγικά φιόρδ, ενώ από την χειμερινή περίοδο του 2020 θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Κανάριες Νήσους.

Φωτο: P&O Cruises

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.