Η ναυτιλία γραμμών αποδεικνύει την «πράσινη» κουλτούρα της

Η ναυτιλία γραμμών αποδεικνύει την «πράσινη» κουλτούρα της

77
Η ναυτιλία γραμμών αποδεικνύει την «πράσινη» κουλτούρα της

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δια θαλάσσης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, η APL, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πέτυχε μείωση των αέριων εκπομπών CO2 κατά 47,7% ανά εμπορευματοκιβώτιο που μεταφέρεται/χιλιόμετρο το 2018, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2009.

Να σημειωθεί ότι τα δεδομένα αυτά δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Αξιολόγησης της Περιβαλλοντικής Απόδοσης ( Environmental Performance Assessment -EPA) της APL για το 2018.

Όπως σημείωσε ο Dennis Yee, Global Head, Security and Environment της ΑPL, η εταιρεία ως μέρος του γαλλικού ομίλου CMA CGM, κινείται προς την κατεύθυνση της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η μείωση των εκπομπών CO2 από τον στόλο της APL ενισχύει τις περιβαλλοντικές βλέψεις της CMA CGM.

Με το βλέμμα στραμμένο στο 2020, η APL έχει ανακοινώσει ότι θα επιλέξει την οδό των αποθειωμένων καυσίμων για τα containerships της, ενώ το φιλόδοξο ναυπηγικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 πλοία μεταφορικής ικανότητας 22.000 ΤΕUs έκαστο, τα οποία θα καίνε LNG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.