Το top-5 των Ελλήνων της ποντοπόρου ναυτιλίας

Το top-5 των Ελλήνων της ποντοπόρου ναυτιλίας

14846
Το top-5 των Ελλήνων της ποντοπόρου ναυτιλίας

O ελληνόκτητος στόλος και η ελληνική εμπορική ναυτιλία εξακολουθούν να κρατάνε τα ηνία παγκοσμίως και να πρωταγωνιστούν αδιάλειπτα στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο ελληνόκτητος στόλος συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου με όρους αξίας στόλου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue τον περασμένο Φεβρουάριο η αξία του ελληνόκτητου στόλου άγγιξε τα $105 δις, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την σταθερή υπεροχή και την δυναμική παρουσία των Ελλήνων στις θάλασσες του κόσμου.

Ποιοί είναι, ωστόσο, οι ναυτέλληνες που ηγούνται; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της VesselsValue που εξασφάλισαν αποκλειστικά τα Ναυτικά Χρονικά, o Γιάννης Αγγελικούσης παραμένει ο πλέον ισχυρός Έλληνας στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο με τη συνολική αξία του στόλου των πλοίων όλων των εταιρειών του Ομίλου Maran (138 πλοία) να αγγίζει τα $9,42 δις.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γ. Οικονόμου, με τη συνολική αξία του διαχειριζόμενου στόλου του να αγγίζει τα $5,56 δις (126 πλοία), ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο κ. Γ. Προκοπίου με την αξία του στόλου των εταιρειών στα $5,47 δις (116 πλοία).

Την τέταρτη και πέμπτη θέση καταλαμβάνουν οι Π. Λιβανός και Ν. Μαρτίνος, με την αξία των στόλων που διαχειρίζονται να αγγίζει τα $3,77 δις (56 πλοία) και $3,14 δις (92 πλοία), αντιστοίχως, όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα:

Naftika Chronika Giannis Theodoropoulos top Greek principals 20190612 (1)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.