Κίνα: Αύξηση των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος τον Μάιο

Κίνα: Αύξηση των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος τον Μάιο

34
Κίνα: Αύξηση των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος τον Μάιο

Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας αυξήθηκαν τον Μάιο σε σχέση με τα χαμηλά 18 μηνών τον Απρίλιο, ωστόσο παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Μαΐου του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος αγοραστής iron ore του κόσμου εισήγαγε 83,75 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 3,7% σε σχέση με τον Απρίλιο αλλά μείωση 11% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Συνολικά, κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2019, ο ασιατικός γίγαντας εισήγαγε 423,92 εκατ. τόνους iron ore, παρουσιάζοντας ετήσια μείωση 5,2%. Υπενθυμίζεται ότι από αρχές του έτους τόσο η Vale, λόγω του δυστυχήματος στο Brumadinho, όσο και οι αυστραλιανές BHP Group, Rio Tinto και Fortescue λόγω του κυκλώνα Βερόνικα, μείωσαν τις αποστολές τους προς το εξωτερικό.

Όπως σημείωσε στο Reuters o Richard Lu, αναλυτής της CRU στο Πεκίνο, οι κορυφαίες μεταλλευτικές εταιρείες αύξησαν τις εξαγωγές όταν επέστρεψε η «κανονικότητα» στην αγορά προκειμένου να επωφεληθούν από τις υψηλές τιμές σιδηρομεταλλεύματος που επικρατούν.

Τέλος, ένας σημαντικό αριθμός αναλυτών αναμένει ότι η προσφορά iron ore θα παραμείνει «σφιχτή» κατά το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ η ζήτηση θα είναι ισχυρή καθώς οι χαλυβουργίες αυξάνουν την παραγωγή τους, σε μια βιομηχανία με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.