Nέοι φιλικοί προς το περιβάλλον κινητήρες εν όψει του sulphur cap

Nέοι φιλικοί προς το περιβάλλον κινητήρες εν όψει του sulphur cap

468
Nέοι φιλικοί προς το περιβάλλον κινητήρες εν όψει του sulphur cap

Η εταιρεία Winterthur Gas & Diesel (WinGD), ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για αποδοτικότερα και πιο αξιόπιστα συστήματα πρόωσης που να εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας περιβαλλοντικά βιώσιμης βιομηχανίας, παρουσίασε τρεις νέους δίχρονους κινητήρες χαμηλών ταχυτήτων, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν με καύσιμα χαμηλών εκπομπών.

Οι νέοι κινητήρες X40DF, X82D και X82DF πρόκειται να παρέχουν στους πλοιοκτήτες μια μεγαλύτερη ποικιλία συμβατών επιλογών, εν όψει των επερχόμενων κανονισμών για τις εκπομπές.

Ο X40DF, με ισχύ από 2,775 kW έως 7,480 kW, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με καύσιμο LNG και αποτελεί τον πρώτο δίχρονο κινητήρα διπλού καυσίμου για μικρότερα πλοία.Για μεγαλύτερα πλοία, ο κινητήρας X82-D, ισχύος 16,560 kW έως 49,500 kW, φέρει σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση X82-B και προσφέρει υψηλή θερμική απόδοση, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, υψηλή αξιοπιστία και παρατεταμένες περιόδους μεταξύ επισκευών.

Τέλος, ο κινητήρας διπλού καυσίμου X82DF, του οποίου η λειτουργία βασίζεται στον κύκλο Otto, παράγει σε λειτουργία αερίου εκπομπές NOx σε επίπεδα χαμηλότερα από τα όρια του κανονισμού Tier-III του ΙΜΟ χωρίς να χρειάζεται μετεπεξεργασία των καυσαερίων, ενώ έχει επίσης χαμηλές εκπομπές σωματιδίων και SOx.

Από το 2013 που έγινε το λανσάρισμα της σειράς κινητήρων X-DF, η εν λόγω τεχνολογία έχει αποδειχθεί αξιόπιστη και αποδοτική, μετρώντας πάνω από 230,000 ώρες λειτουργίας σε 212 κινητήρες.

Φωτό: WinGD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.