Η ABB Turbocharging παρουσιάζει έξυπνο λογισμικό απόδοσης μηχανών για χρήση σε στόλους

Η ABB Turbocharging παρουσιάζει έξυπνο λογισμικό απόδοσης μηχανών για χρήση σε στόλους

113
Η ABB Turbocharging παρουσιάζει έξυπνο λογισμικό απόδοσης μηχανών για χρήση σε στόλους

Η ABB Turbocharging αναβάθμισε τη ψηφιακή της πλατφόρμα ABB Ability™ Tekomar XPERT, για χρήση σε επίπεδο στόλου.

Προσφέροντας μία εύκολη διασύνδεση δικτυακής πύλης, το ABB Ability™ Tekomar XPERT για στόλους παρέχει αναλυτική επισκόπηση της απόδοσης της μηχανής, από το επίπεδο του στόλου έως το επίπεδο του πλοίου με όλους τους βασικούς δείκτες διαθέσιμους με μια ματιά.

Το Tekomar XPERT για στόλους ενσωματώνει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της αρχικής έκδοσης της εφαρμογής Tekomar XPERT, με επιπρόσθετες λειτουργίες για εφαρμογή σε στόλο, ειδικά σχεδιασμένες να υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων από τα μεσαία και ανώτερα διοικητικά επίπεδα μηχανικών πλοίων.

Εφόσον εγκατασταθεί σε κάθε πλοίο του στόλου, το Tekomar XPERT μπορεί να ποσοτικοποιεί αποκλίσεις στην απόδοση της μηχανής και να παρέχει απλές οδηγίες βελτιστοποίησης της απόδοσής της προτείνοντας διορθωτικές ενέργειες για δυνητική εξοικονόμηση καυσίμων.

Οι αποκλίσεις της απόδοσης λειτουργίας της μηχανής από τις εργοστασιακές ονομαστικές τιμές αναφοράς, μετατρέπονται σε κόστος όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμων. Αυτή η επιπρόσθετη κατανάλωση καυσίμων αναλύεται σε επιμέρους μεμονωμένες παραμέτρους. Για κάθε παράμετρο, υπάρχει μία προτεινόμενη ενέργεια για επαναφορά της απόδοσης σε βέλτιστο επίπεδο και επίτευξη εξοικονόμησης καυσίμων. Η τήρηση των οδηγιών που παρέχονται από το λογισμικό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων, τυπικά 0,5 έως 3 τόνους ανά ημέρα, ανά πλοίο.

Αυτός ο τύπος προηγμένης διάγνωσης προβλημάτων, σε συνδυασμό με την κοινοποίηση πληροφοριών στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας, επιτρέπει επίσης στους χειριστές πλοίων να εστιάζουν άμεσα στην επίλυση πιθανών προβλημάτων, αντί να δαπανούν πολλές ώρες στην ανάλυσή τους.

Το Tekomar XPERT για στόλους καθιστά δυνατή την αξιολόγηση της απόδοσης όλων των μηχανών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, με ελεγχόμενη και συγκεντρωτική ανάλυση του κάθε στόλου. Διευκολύνει τη συγκριτική αξιολόγηση και τη ταξινόμηση των μηχανών, των πλοίων και των στόλων, ενώ ο φιλικός προς τον χρήστη κεντρικός πίνακας μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τον εκάστοτε ρόλο.

Ο Beat Güttinger, Επικεφαλής του Tekomar για την ABB Turbocharging, δήλωσε: «Το Tekomar XPERT για στόλους καθιστά την επισκόπηση της απόδοσης μηχανών μια εύκολη διαδικασία για τους χειριστές στόλων, τους χειριστές των πλοίων και τους πλοιοκτήτες. Αυτή η έξυπνη ψηφιακή λύση με τον επιπρόσθετο Δείκτη Υγείας της Μηχανής προσφέρει στους πελάτες μας μια άμεση επισκόπηση ολόκληρου του στόλου τους. Ανεξάρτητα με το αν ο χειριστής επιβλέπει πέντε ή πολλά πλοία σε διεθνή στόλο, μπορεί να συγκρίνει την απόδοση των στόλων, των πλοίων και των μηχανών, καθώς και να εμβαθύνει γρήγορα σε πολλές λεπτομέρειες, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει πιθανότητες ελάττωσης της απόδοσης ή καθυστερήσεις αναφοράς. Το Tekomar XPERT για στόλους καταργεί τη χρονοβόρα ανάλυση της απόδοσης μηχανών και επιτρέπει στους χειριστές να εστιάζουν άμεσα στην επίλυση προβλημάτων για ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμων, του χρόνου εκτός λειτουργίας και του κόστους συντήρησης.»

Το Tekomar XPERT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε κύρια μηχανή και ηλεκτρομηχανή πλοίου, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, τύπου, ηλικίας ή μεγέθους. Δεν υπάρχει υλικός εξοπλισμός για εγκατάσταση και η εφαρμογή μπορεί να ενσωματωθεί στο κανονικό υπολογιστικό σύστημα της ναυτιλιακής εταιρείας, για πρόσβαση μέσω υπολογιστή, τάμπελτ και κινητού τηλεφώνου.

Το Tekomar XPERT είναι μια έξυπνη, συνδρομητική διαδικτυακή λύση τεχνολογίας, η οποία διατίθεται μέσω του ABB Ability™, μιας ενοποιημένης, ψηφιακής πλατφόρμας για όλες τις βιομηχανίες. Μέχρι στιγμής, το Tekomar XPERT χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 1.400 πλοία.

Φωτό: ABB

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.