Ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας- Κίνας

Ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας- Κίνας

177
Ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας- Κίνας

Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες Novatek και Sovcomflot υπέγραψαν συμφωνία με την κινεζική Cosco Shipping Corporation Limited, καθώς και με το κινεζικό Silk Road Fund Co., Ltd για την δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θα φέρει την ονομασία Maritime Arctic Transport LLC.

Στόχος της Maritime Arctic Transport LLC αποτελεί η διαχείριση ενός στόλου αποτελούμενου από μεταχειρισμένα και νεοναυπηγηθέντα δεξαμενόπλοια τύπου Arctic ice-class, τα οποία θα πραγματοποιούν μεταφορές LNG σε σημερινά και μελλοντικά ενεργειακά έργα της Novatek, όπως είναι το Yamal LNG και το Arctic LNG 2.

Ο CEO της Sovcomflot, κ. Sergey Frank, τόνισε ότι μέσω της παραπάνω συμφωνίας σχεδιάζεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ασφαλών μεταφορών LNG από την ρωσική Αρκτική προς την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μέσω του Βορείου Περάσματος καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ο ίδιος προσέθεσε ότι εφόσον η συνεργασία μεταξύ των ρωσικών και των κινεζικών εταιρειών αποδώσει καρπούς τότε θα συμβάλλει στην ενίσχυση των οικονομιών της Ρωσίας και της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ενέργειες αντικατοπτρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης της Ρωσίας η διακίνηση φορτίων από το Βόρειο Πέρασμα να αγγίξει έως το 2024 τους 80 εκατ. τόνους ετησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.