ΕΕ: Θετικές εκτιμήσεις για την παραγωγή σιταριού

ΕΕ: Θετικές εκτιμήσεις για την παραγωγή σιταριού

41
ΕΕ: Θετικές εκτιμήσεις για την παραγωγή σιταριού

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για την παραγωγή σιταριού της ΕΕ κατά το παραγωγικό έτος 2019/20.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τις μηνιαίες εκτιμήσεις της Επιτροπής για την προσφορά και τη ζήτηση σιταριού, τονίζεται ότι η παραγωγή το επόμενο έτος θα κινηθεί στους 143,8 εκατ. τόνους όταν τον προηγούμενο μήνα οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παραγωγή ύψους 141,3 εκατ. τόνων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Γαλλία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον κορυφαίο παραγωγό σιταριού, καθώς η παραγωγή της αναμένεται να αγγίξει τους 37,9 εκατ. τόνους, ενώ θα ακολουθήσει η Γερμανία με παραγωγή περί τους 23,3 εκατ. τόνους.

Ο αριθμός αυτός, εάν επιβεβαιωθεί, είναι 11,8% πάνω από τα επίπεδα παραγωγής των 128,6 εκατ. τόνων το 2018/19, όταν η συγκομιδή σιταριού είχε πληγεί από παρατεταμένη ξηρασία.

Παράλληλα και η Coceral, η Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίας Σιτηρών, είχε προβεί σε ανάλογη εκτίμηση κυρίως λόγω των επαρκών βροχοπτώσεων που ευνοεί τις καλλιέργειες. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατήρησε σταθερή την εκτίμησή της στους 25,5 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.