Διώρυγα του Σουέζ: Ιστορικό ρεκόρ διέλευσης πλοίων

Διώρυγα του Σουέζ: Ιστορικό ρεκόρ διέλευσης πλοίων

233
Διώρυγα του Σουέζ: Ιστορικό ρεκόρ διέλευσης πλοίων

Ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κ. Mohab Mamish, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 22 Μαΐου διέπλευσαν την συγκεκριμένη διώρυγα 68 πλοία, τα οποία μετέφεραν συνολικά 5,5 εκατ. τόνους φορτίου, καταγράφοντας σε ημερήσια βάση το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της διώρυγας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ ανέφερε ότι στις 22/5 διέσχισαν την διώρυγα περίπου 37 πλοία που έρχονταν από τον Βορρά, μεταφέροντας φορτία 2,8 εκατ. τόνων και 31 πλοία από τον Νότο με συνολικό φορτίο 2,7 εκατ. τόνους.

Μεταξύ των πλοίων που διέσχισαν την διώρυγα εκείνη την ημέρα ήταν και 10 μεγάλης χωρητικότητας πλοία, όπως το «OOCL Scandinavia» με φορτίο 210.000 τόνους, το οποίο ταξίδευε από το Ην. Βασίλειο προς την Μαλαισία, αλλά και το «MSC Sveva», με φορτίο 196.000 τόνους, από την Μαλαισία προς την Ισπανία.

Το νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τον κ. Mamish, αντιπροσωπεύει την στρατηγική σημασία της Διώρυγας του Σουέζ στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές, αποτελώντας την πιο σύντομη και γρήγορη διαδρομή που συνδέει την Ανατολή και την Δύση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.