Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στην Ιαπωνία

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στην Ιαπωνία

1744
Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στην Ιαπωνία
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν πριν από λίγες ώρες και κάτω από αδιευκρίνιστες -προς το παρόν- συνθήκες στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα και όπως αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, το συμβάν έλαβε χώρα στις 02:20 το πρωί της Κυριακής, επτά ναυτικά μίλια μακρυά από την πόλη Inubosaki της Ιαπωνίας.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης των πλοίων Sensho Maru και Sumiho Maru, και τα δύο υπό σημαία Ιαπωνίας, το Sensho Maru βυθίστηκε. Στο τελευταίο επέβαιναν πέντε μέλη πληρώματος, εκ των οποίων τα τέσσερα αγνοούνται, ενώ διεσώθη ο πλοίαρχός του, από σκάφος της Ακτοφυλακής της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πλευράς της ιαπωνικής Ακτοφυλακής οι κακές καιρικές συνθήκες και ιδίως η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε την θαλάσσια περιοχή ίσως να αποτέλεσαν τις αιτίες της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο των «Japan Times» το πλοίο Sensho Maru μετέφερε 1.600 τόνους ατσαλιού από τον λιμένα του Kashima της επαρχίας Ibaraki προς την Οζάκα.

Στην περιοχή έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτικών εκτελούν πέντε σκάφη της ιαπωνικής ακτοφυλακής, καθώς και ελικόπτερο, ενώ ειδικό απορρυπαντικό σκάφος έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας που έχει προκληθεί λόγω του ναυαγίου.

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.