Μη επανδρωμένα πλοία: Πλώρη για το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι;

    2042
    Μη επανδρωμένα πλοία: Πλώρη για το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι;

    Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχονται τα μη επανδρωμένα πλοία καθώς εντείνονται, σύμφωνα με το Reuters, οι προετοιμασίες για το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι ενός πλοίου 12 μέτρων χωρίς πλήρωμα.

    Πιο συγκεκριμένα το «USV Maxlimer» ετοιμάζεται να βάλει πλώρη από τον Καναδά για τις νότιες ακτές της Αγγλίας προκειμένου να πραγματοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (35 μέρες) έρευνες βαθέων υδάτων.

    Η ναυπήγηση του «USV Maxlimer» πραγματοποιήθηκε από την Sea-Kit International, η οποία αναπτύσσει πλοία και για ερευνητικούς σκοπούς, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Shell Ocean Discovery XPRIZE. Όπως σημείωσε ο Ben Simpson, Managing Director της SEA-KIT International, το εν λόγω πλοίο έχει μεγάλες δυνατότητες καθώς είναι ανθεκτικό και διαθέτει μεγάλο εύρος λειτουργιών.

    Να σημειωθεί ότι το «USV Maxlimer» έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί μέσω απομακρυσμένου ελέγχου όταν βρίσκεται σε λιμάνι ενώ όταν βρίσκεται στη θάλασσα μπορεί να μεταδίδει δεδομένα ζωντανά μέσω δορυφόρου.

    Τέλος ο James Fanshawe, διευθυντής της Sea-Kit International, σημείωσε ότι το μη επανδρωμένο αυτό πλοίο μέσω της υψηλής τεχνολογίας μπορεί να διαθέτει ότι διαθέτουν τα υπόλοιπα στη γέφυρα και μάλιστα με πολύ πιο αναλυτικό τρόπο.

    Φωτό: sea-kit.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.