Αλλάζουν τα δεδομένα για το νηολόγιο του Ην. Βασιλείου

    324
    Αλλάζουν τα δεδομένα για το νηολόγιο του Ην. Βασιλείου

    Το Ναυτικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει τις αλλαγές που έχουν επέλθει από το UK Ship Register (UKSR), οι οποίες θα επιτρέπουν σε πλοιοκτήτες από ένα μεγαλύτερο εύρος χωρών να εγγράφουν τα πλοία τους στο βρετανικό νηολόγιο.

    Την περασμένη εβδομάδα το UKSR ανακοίνωσε την επανεξέταση των κριτηρίων που αφορούν περιορισμούς στη νηολόγηση πλοίων στην βρετανική σημαία δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως να μπορούν να επιλέξουν το νηολόγιο του Ην. Βασιλείου για τα πλοία τους. Τα κριτήρια για την επιλογή των κατάλληλων ναυτιλιακών εταιρειών, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Ναυτικού Επιμελητηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν διευρυνθεί πέραν της ίδιας της χώρας, καθώς και της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνοντας και ναυτιλιακές με έδρα σε χώρες της Κοινοπολιτεία των Εθνών (π.χ. Κένυα, Νιγηρία, Μπαγκλαντές, Μαλαισία, Πακιστάν, Κύπρος, Μάλτα, Αυστραλία).

    Ο πρόεδρος του UK Ship Register, κ. Richard Parkes, επεσήμανε ότι οι νέες αλλαγές θα δώσουν την δυνατότητα στο βρετανικό νηολόγιο να προσελκύσει πρώτης τάξεως πλοία αλλά και ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες έχουν την έδρα τους εκτός Ην. Βασιλείου.

    Από τη μεριά του ο κ. Bob Sanguinetti, CEO του Ναυτικού Επιμελητηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι το νηολόγιο του Ην. Βασιλείου αποτελεί υπόδειγμα ποιοτικής σημαίας σε όρους που αφορούν μεταξύ άλλων τα επίπεδα ασφάλειας για τους εργαζόμενους καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος. Ο ίδιος εξέφρασε συγχρόνως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το UK Ship Register στοχεύει στο να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.