Υπό συνεχή πίεση η Air France

Υπό συνεχή πίεση η Air France

132
Υπό συνεχή πίεση η Air France

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον όμιλο Air France-KLM, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη αναδιάρθρωσης και αλλαγής στρατηγικής από τον εθνικό αερομεταφορέα της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ζημίες για τον όμιλο ανήλθαν σε 303 εκ. ευρώ, μία εξέλιξη που σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο έρχεται ως συνέπεια της αύξησης του μισθολογικού κόστους κατά 6,4%.

Οι ζημίες που καταγράφει ο όμιλος και εν προκειμένω η Air France ήλθαν ως αποτέλεσμα της αύξησης του μισθολογικού κόστους και των περσινών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά μεταφορών, τόσο από άλλους αερομεταφορείς (EasyJet Plc και Ryanair Holdings Plc) όσο και από τα υψηλών ταχυτήτων τρένα TGV.

Για να αντιμετωπίσει την απώλεια εσόδων, ο όμιλος στρέφεται προς τον περιορισμό της παρουσίας του στο εντός Γαλλίας δίκτυο. Μάλιστα, έως το 2021 εκτιμάται περιορισμός της προσφοράς θέσεων στις πτήσεις εσωτερικού της τάξης του 15%, ενώ σχεδιάζεται και περικοπή 465 θέσεων εργασίας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.