Ε.Ε.: Συνεχείς προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ε.Ε.: Συνεχείς προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής

150
Ε.Ε.: Συνεχείς προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής

H E.E. ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε από την «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων τις Βερμούδες, την Αρούμπα και την Μπαρμπάντος, με αποτέλεσμα να μην περιέχεται πλέον στην συγκεκριμένη λίστα της καμία κτήση ευρωπαϊκής χώρας.

Οι τρεις παραπάνω νησιωτικές χώρες εντάχθηκαν στην «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε. τον περασμένο Μάρτιο καθώς είχαν αποτύχει για μήνες να αλλάξουν την φορολογική τους πολιτική, ακολουθώντας αδιαφανείς πολιτικές οι οποίες προωθούσαν την αποφυγή φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Αρούμπα κατάφερε να τροποποιήσει την νομοθεσία της προκειμένου να ανταποκρίνεται σε ορισμένες απαιτήσεις από την Ε.Ε., ενώ οι Βερμούδες και η Μπαρμπάντος δεσμεύτηκαν να λάβουν υπόψη τις συστάσεις της Ε.Ε. και εντάχθηκαν πλέον στην γκρι λίστα, υπό ενδελεχή επιτήρηση από την Ε.Ε. για τις φορολογικές τους πρακτικές.

Η «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων περιλαμβάνει σήμερα δώδεκα χώρες, μεταξύ των οποίων, τα ΗΑΕ, το Ομάν, τα Φίτζι, το Βανουάτου και η Ντομίνικα στην Καραϊβική.

Η «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από την Ε.Ε., συμπεριλαμβάνοντας αρχικά 17 χώρες, με στόχο την εξάλειψη της φοροδιαφυγής νομικών ή φυσικών προσώπων και την πάταξη του παράνομου χρήματος και της μεταφοράς του.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.