Σε κίνδυνο οι εξαγωγές αμερικανικής σόγιας

Σε κίνδυνο οι εξαγωγές αμερικανικής σόγιας

100
Σε κίνδυνο οι εξαγωγές αμερικανικής σόγιας

Η Αμερικανική Ένωση Σόγιας (ASA), με επίσημη ανακοίνωσή της, ζητά από την Ουάσινγκτον να εργαστεί προς την εύρεση μιας «ειρηνικής» λύσης με το Πεκίνο και να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ τους, καθώς αυτό ενδεχομένως να επηρεάσει ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές αμερικανικής σόγιας.

Μετά τις πρόσφατες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας να αυξήσει τους δασμούς από 10% σε 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, οι αγρότες στις ΗΠΑ έχουν θορυβηθεί καθώς φοβούνται για το μέλλον των καλλιεργειών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ASA, οι χαμηλές τιμές στην σόγια και τα υψηλά αποθέματα των ΗΠΑ καθιστούν αναγκαίο το άμεσο άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στις εξαγωγές του εν λόγω αμερικανικού εμπορεύματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Davie Stephens, πρόεδρος της ASA, ζήτησε να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την επίτευξη συμφωνίας, μέσα στην οποία να ορίζεται η άρση των κυρώσεων της τάξης του 25% στις εισαγωγές αμερικανικής σόγιας από την Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.