Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα σε διαλυτήριο πλοίων του Μπανγκλαντές

Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα σε διαλυτήριο πλοίων του Μπανγκλαντές

279
Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα σε διαλυτήριο πλοίων του Μπανγκλαντές

Δύο εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από έκρηξη που σημειώθησε σε διαλυτήριο πλοίων στην Τσιταγκόνγκ του Μπανγκλαντές.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης 15/5 κατά την διαδικασία διάλυσης του δεξαμενόπλοιου Bunga Kelana 4, χωρητικότητας 105.800 dwt, το οποίο ανήκει στη μαλαισιανή εταιρεία AET Tankers, θυγατρική της MISC Berhad.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το NGO Shipbreaking Platform από το σημείο του δυστυχήματος, οι εργάτες εμφανίζονται ξυπόλητοι χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό προστασίας να μεταφέρουν τους σοβαρά τραυματισμένους.

Η κ. Ingvild Jenssen, Executive Director και ιδρύτρια του NGO Shipbreaking Platform, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε ακόμη μια απόδειξη για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα διαλυτήρια πλοίων του Μπανγκλαντές, οι οποίες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του NGO Shipbreaking Platform από το σύνολο των 744 εμπορικών πλοίων που εστάλησαν προς διάλυση το 2018, τα 518 βρέθηκαν σε διαλυτήρια της Ν.Ασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.