Η Sadan Kaptanoğlu νέα πρόεδρος της BIMCO

    602
    Η Sadan Kaptanoğlu νέα πρόεδρος της BIMCO

    Πρόεδρος της BIMCO εξελέξη η κ. Sadan Kaptanoğlu, Managing Director της HI Kaptanoglu Shipping, κατά την γενική συνέλευση της Οργάνωσης στην Αθήνα την Τρίτη 14 Μαΐου.

    Μετά την εκλογή της η κ. Kaptanoğlu τόνισε ότι είναι μεγάλο προνόμιο για την ίδια να προηδρεύει στο Διοικητικό Συμβούλιο της BIMCO σε μία περίοδο αλλαγών για την ναυτιλία, αναφερόμενη στους επερχόμενους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

    Η ίδια επεσήμανε ότι η BIMCO αποτελεί την μακροβιότερη και συγχρόνως την μεγαλύτερη οργάνωση παγκοσμίως η οποία εκπροσωπεί τους πλοιοκτήτες, διαθέτοντας 1.900 μέλη από 120 χώρες τουλάχιστον, ενώ συνεργάζεται στενά με πολλούς οργανισμούς από όλους τους τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας (λιμενικές αρχές, ναυπηγεία, ναυλομεσίτες, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, νηογνώμονες κ.ά.).

    Τα παραπάνω σύμφωνα με την κ. Kaptanoğlu δίνουν την δυνατότητα στην BIMCO να αναπτύξει τις κατάλληλες περιβαλλοντικές λύσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ στόχος της Οργάνωσης είναι να διασφαλισθεί ότι οι νέοι κανονισμοί για το περιβάλλον θα είναι πρακτικοί και εφαρμόσιμοι στη ναυτιλία.

    Η κ. Kaptanoğlu διαδέχεται τον κ. Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο, πρόεδρο της Common Progress, μετά από δύο έτη θητείας του στην BIMCO, ενώ η ίδια αποτελεί την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Ένωσης.

    Επόμενη πρόεδρος της BIMCO θα είναι η κ. Sabrina Chao της Wah Kwong στο Χονγκ Κονγκ.

    Φωτό: kaptanoglu.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.