H Wärtsilä εξοπλίζει 12 νέα πλοία τύπου PSV

H Wärtsilä εξοπλίζει 12 νέα πλοία τύπου PSV

127
H Wärtsilä εξοπλίζει 12 νέα πλοία τύπου PSV

O τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έχει υπογράψει μια σύμβαση για την προμήθεια 40 βοηθητικών μηχανών Wärtsilä 20DF για 12 νέα πλοία ανεφοδιασμού υπεράκτιων πλατφορμών (PSV) τα οποία θα τροφοδοτούνται με καύσιμο LNG και τα οποία θα αποτελούν τα πρώτα πλοία τέτοιου είδους που θα κατασκευαστούν για Κινέζο πλοιοκτήτη.

Τα εν λόγω πλοία κατασκευάζονται για την China Oilfield Services Co Ltd (COSL) στα ναυπηγεία Wuchang Shipbuilding Heavy Industry και Liaonan Shipyard στην Κίνα.

8e1ca31b890aedc5_800x800ar

Ανάμεσα στα πολλαπλά πλεονεκτήματα του κινητήρα Wärtsilä 20DF είναι η υψηλή του αποδοτικότητα σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, τα χαμηλά λειτουργικά κόστη, οι καλές περιβαλλοντικές επιδόσεις, η ικανότητα λειτουργίας με χαμηλό φορτίο και η αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητά του. Οι 40 κινητήρες Wärtsilä 20DF είναι προγραμματισμένοι για παράδοση στα τέλη του 2019.

Ο Liu Hui, Διευθυντής της Shipbuilding Project Management Team της COSL Shipping, ανέφερε: “Πλέον ναυπηγούνται όλο και περισσότερα πλοία τα οποία καταναλώνουν καύσιμο LNG και τα συγκεκριμένα 12 πλοία αποτελούν μέρος αυτής της τάσης η οποία θα συνεχιστεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τη Wärtsilä, μια εταιρεία με εμπειρία και τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά λύσεις που χρησιμοποιούν καύσιμο LNG.”

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.