Συνεργασία λιμένων με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών

Συνεργασία λιμένων με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών

94
Συνεργασία λιμένων με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών

Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ και η Λιμενική Αρχή της Guangzhou υπέγραψαν συμφωνία στις 7 Μαΐου προκειμένου να συνεργαστούν ανταλλάσσοντας γνώσεις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης των λιμένων.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ, η παραπάνω συμφωνία εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς στόχους του εν λόγω λιμένα να ανταλλάξει γνώσεις και εμπειρίες με άλλους λιμένες σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποτελέσει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη νέων αγορών.

Ο λιμένας του Ροτέρνταμ αποτελεί ένα λιμάνι- υπόδειγμα καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικές υποδομές, ένα ισχυρό συγκρότημα λιμενικών και βιομηχανικών εργασιών και ένα ευρύ φάσμα διακινούμενων φορτίων.

Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ έχει συνάψει στο παρελθόν αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες σημαντικές πόλεις- λιμένες, όπως η Σαγκάη, η Σεντσέν, η Σιγκαπούρη και το Τόκιο.

Το λιμάνι της Guangzhou αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως. Το 2018 από τον συγκεκριμένο λιμένα υπολογίζεται ότι διακινήθηκαν περίπου 22 εκατ. TEUs, ενώ ο αντίστοιχος όγκος για το λιμάνι του Ρότερνταμ ανήλθε σε 14,5 εκατ. TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.