H PSA International διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της

H PSA International διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της

53
H PSA International διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της

Υψηλόβαθμα στελέχη της PSA Internationalεπιβεβαίωσαν την Δευτέρα 6 Μαΐου ότι η σιγκαπουριανή διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων αναμένεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Halterm του λιμένα Halifax στον Καναδά.

Nα σημειωθεί ότι ο εν λόγω τερματικός σταθμός ανήκε μέχρι πρόσφατα στο αυστραλιανό fund MacquarieInfrastructure Partners. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Journal of Commerce η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και την απόκτηση από πλευράς PSA του τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων Penn Terminals στην Πενσυλβάνια από το αυστραλιανό fund.

Mε την κίνηση αυτή η PSA International προσβλέπει στο να ενισχύσει την παρουσία της στον Καναδά καθώς τον Ιούλιο του 2018 είχε συνάψει συμφωνία για την απόκτηση του 60% του τερματικού Ashcroft, μιας inland λιμενικής εγκατάστασης στον δυτικό Καναδά.

Και οι επενδύσεις της σιγκαπουριανής εταιρείας δεν σταματούν εδώ καθώς δύο πριν ήρθε σε συμφωνία για την από κοινού εξαγορά με το Polish Development Fund (PFR) και το IFM Global Infrastructure Fund (GIF) του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίωνστην Πολωνία, DCT Gdańsk.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.