Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα

120
Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε ότι θα αυξήσει αυτήν την εβδομάδα τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας $200 δις, σε 25% από 10% που είναι σήμερα, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Κίνα για την επίτευξη συμφωνίας στην διαμαχή μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας.

Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, κλιμακώνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών- υπερδυνάμεων, οι οποίες είχαν σημειώσει πρόοδο την τελευταία περίοδο σε ό,τι αφορά την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών.

Από τη μεριά της η Κίνα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, σκέφτεται να ακυρώσει τις συζητήσεις με την Ουάσιγκτον που ήταν προγραμματισμένες για αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Τραμπ για νέες κυρώσεις.

Επιπλέον οι απειλές από μέρους του Αμερικανού προέδρου για αύξηση των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση στις τιμές του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, οι τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του U.S. West Texas Intermediate κυμάνθηκαν σε $60,57/βαρέλι, μείωση κατά 2,2%, ενώ οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent έπεσαν στα $70/βαρέλι, μείωση κατά 2,1%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.