Μία νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης για την Hapag Lloyd Cruises

Μία νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης για την Hapag Lloyd Cruises

136
Μία νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης για την Hapag Lloyd Cruises

Τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε για το νέο κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης της Hapag-Lloyd Cruises στις 4 Μαίου 2019 στο λιμάνι του Αμβούργου.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει την ονομασία «Hanseatic Nature», έχει μήκος 138 μ., πλάτος 22 μ., ενώ μπορεί να μεταφέρει έως 230 επιβάτες. Το εν λόγω πλοίο αποτελεί το πρώτο από μία νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης της Hapag Lloyd Cruises.

Το «Hanseatic Nature» είναι εξοπλισμένο με φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα, ενώ θα μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο MGO (marine has oil) στο 70% των ταξιδιών που θα πραγματοποιεί.

H Hapag Lloyd Cruises ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2020 και μετά όλα τα κρουαζιερόπλοια εξερεύνησης που διαθέτει θα καταναλώνουν ως καύσιμο το MGO, σε συμμόρφωση με τους επερχόμενους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Στις 30 Απριλίου 2019 το «Hanseatic Nature» παραδόθηκε στην Hapag Lloyd Cruises από τα ναυπηγεία Vard, ενώ στις 3 Μαίου 2019 ολοκλήρωσε το παρθενικό του ταξίδι στο Αμβούργο.

Τα αδελφά πλοία του «Hanseatic Nature», τα «Hanseatic Inspiration» και «Hanseatic Spirit», εκτιμάται ότι θα παραδοθούν στην Hapag Lloyd Cruises τον Οκτώβριο του 2019 και τον Μάιο του 2021, αντίστοιχα.

Φωτό: Hapag Lloyd Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.