Μετράει ζημίες η Boeing λόγω 737

Μετράει ζημίες η Boeing λόγω 737

142
Μετράει ζημίες η Boeing λόγω 737

Η καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ της Boeing τον περασμένο Μάρτιο φαίνεται ότι επιφέρει σημαντικό πλήγμα στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας και μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, από την παύση των πτήσεων των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, που ήλθε ως αποτέλεσμα της συντριβής των αεροσκαφών της Lion Air και της Ethiopian Airlines, ηBoeing υπολογίζεται ότι επιβαρύνεται με ποσό της τάξης άνω του $1 δις.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν σε $22,9 δις από $23,8 δις το 2018, ενώ τα έσοδα από τον τομέα των εμπορικών αεροσκαφών διαμορφώθηκαν στα $11,8 δις από τα $12,9 δις το α’ τρίμηνο του περασμένου έτους.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους ο Dennis Muilenburg, πρόεδρος και CEO της Boeing, αφού εξέφρασε την «μεγάλη θλίψη της εταιρείας για τις οικογένειες» των θυμάτων, σημειώνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα τηςBoeing είναι η επαναφορά στους αιθέρες και στο πτητικό έργο των 737 ΜΑΧ. «Εργαζόμαστε στενά με όλες τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές και τις αεροπορικές εταιρείες-εταίρους μας για την διεξοδική δοκιμή του λογισμικού των αεροσκαφών και την ολοκλήρωση ενός ενδυναμωμένου πακέτου κατάρτισης και εκπαίδευσης».

Ωστόσο, παρά την παύση ή και ακύρωση παραγγελιών για αεροσκάφη 737 ΜΑΧ, το βιβλίο παραγγελιών της Boeing παραμένει «υγιές», όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, με ένα σύνολο 5.600 αεροσκαφών αξίας $399 δις.

Φωτό: boeing.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.