ΙNTERCARGO: ζητά εγρήγορση για την ασφάλεια των bulk carriers

ΙNTERCARGO: ζητά εγρήγορση για την ασφάλεια των bulk carriers

463
ΙNTERCARGO: ζητά εγρήγορση για την ασφάλεια των bulk carriers

Στον απολογισμό της για τις απώλειες bulkers μεταξύ 2009 και 2018 προχώρησε πρόσφατα η INTERCARGO μέσω του «Bulk Carrier Casualty Report 2018».

Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται ότι κατά το εν λόγω διάστημα 188 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ καταγράφηκαν και 48 total losses πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου άνω των 10.000 dwt, εκ των οποίων οι 19 οφειλόταν σε προσάραξη (grounding) .

Παρά το γεγονός ότι το 2018 δεν σημειώθηκε καμία απώλεια bulk carrier και τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει μια πτωτική τάση τόσο για τις απώλειες πλοίων όσο και αυτές  ανθρώπινων ζωών, το οποίο καταδεικνύει ότι η ασφάλεια εν πλω έχει βελτιωθεί σημαντικά, η INTERCARGO σημειώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Στο «Bulk Carrier Casualty Report 2018» αναφέρεται επίσης ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια των bulkers εξακολουθεί να αποτελεί η υγροποίηση φορτίων καθώς 9 περιστατικά με αποτέλεσμα την απώλεια 101 ναυτικών μεταξύ 2009-2018 φέρεται να σχετίζονται με την υγροποίηση φορτίων (βωξίτης, nickelore).

Tέλος η ΙNTERCARGO υπογραμμίζει την ανάγκη έγκαιρης καταγραφής των περιστατικών από τα flag States στον ΙΜΟ προκειμένου να διερευνώνται τα ακριβή αίτια των περιστατικών αυτών και να προλαμβάνονται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.