Ενισχύονται οι συνέργειες για την ασφάλεια των containerships

Ενισχύονται οι συνέργειες για την ασφάλεια των containerships

113
Ενισχύονται οι συνέργειες για την ασφάλεια των containerships

Ο ΑBS (American Bureau of Shipping) και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας Cargo Incident Notification System (CINS) ήρθαν σε συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη ενός project για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του ABS, τα δύο μέρη συνεργάζονται στενά τους τελευταίους έξι μήνες προκειμένου να εξετασθούν όλοι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαχειρίστριες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια στοιβασίας επικίνδυνων φορτίων.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Gareth Burton, ABS Vice President for Technology, σημειώνει ότι η μεταφορά επικίνδυνων φορτίων αποτελεί πρόκληση τόσο για την ασφάλεια του πλοίου όσο και για την ασφάλεια των πληρωμάτων εν πλω.

Να σημειωθεί ότι το CINS αποτελεί μια καινοτόμα πλατφόρμα, η οποία συστήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 από τους «Big 5» της liner ναυτιλίας (CMA-CGM, Evergreen,Hapag Lloyd,Maersk Line, MSC) για την επεξεργασία πληροφοριών που σχετίζονται με περιστατικά κατά την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.