Προς την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για ποντοπόρα πλοία

Προς την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για ποντοπόρα πλοία

276
Προς την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για ποντοπόρα πλοία

Ο νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR) ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Singapore Maritime Week την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τις εταιρείες ST Engineering Electronics Ltd. (STEE) και Mitsui & Co., Ltd (Mitsui). Οι τρείς εταίροι πρόκειται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για ποντοπόρα πλοία, ενώ η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί και τη βάση του προγράμματος “World’s Largest Ocean-Going Autonomous Vessel”, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε.

Ο Andy McKeran, Commercial Director Marine & Offshore του LR ανέφερε: “Η συμμετοχή του LR στο εν λόγω πρόγραμμα βασίζεται στην ικανότητα και την εμπειρία που έχει ήδη αποκτηθεί από τη συμμετοχή μας σε άλλα κορυφαία και πρωτοπόρα προγράμματα που αφορούν τις αυτόνομες λειτουργίες. Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο, το πρώτο το οποίο αφορά την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης ναυσιπλοΐας σε ένα ποντοπόρο πλοίο και για εμπορικές επιχειρήσεις, ωθεί τα όρια της αυτόνομης τεχνολογίας και οδηγεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης συστημάτων αυτόνομης πλοήγησης για βελτιωμένες επιδόσεις και πιο σημαντικά, μεγαλύτερη ασφάλεια.”

“Τα αυτόνομα συστήματα θα παρέχουν επίσης ευκαιρίες στους έμπειρους ναυτικούς ώστε εκείνοι να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα, ενώ η ασφαλής και βιώσιμη ενσωμάτωση των εν λόγω συστημάτων στα πλοία βασίζεται στη σωστή χρήση τους από τους επαγγελματίες ναυτικούς”, πρόσθεσε ο κ. McKeran.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.