Ην. Βασίλειο: Τα ναυτικά επαγγέλματα ανάμεσα στις συμπληγάδες του Brexit

Ην. Βασίλειο: Τα ναυτικά επαγγέλματα ανάμεσα στις συμπληγάδες του Brexit

285
Ην. Βασίλειο: Τα ναυτικά επαγγέλματα ανάμεσα στις συμπληγάδες του Brexit

To Brexit και η γενικότερη παραφιλολογία γύρω από αυτό είναι πιθανό να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις για τα ναυτικά επαγγέλματα στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, σημείωσε το Nautilus International UK National Committee την Τρίτη 9 Απριλίου στο πλαίσιο της συνάντησης με μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) στο Λονδίνο.

Η πρόσφατη απόφαση των Maersk και P&O Ferries να αλλάξουν σημαία για όσα πλοία τους ήταν εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του Ην. Βασιλείου καθώς και οι φήμες ότι την ίδια οδό θα ακολουθήσει και η CMA CGM, αναμένεται να ασκήσουν επιπλέον πίεση στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την βρετανική ναυτιλιακή βιομηχανία, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Nautilus International.

Παράλληλα στη συνάντηση του Nautilus International UK National Committee με το ΙΤF, o Mark Dickinson, Γενικός Γραμματέας της Nautilus International, τόνισε ότι η εγγραφή πλοίων στο βρετανικό νηολόγιο αποτελεί δείκτη επιτυχίας για τον ευρύτερο κλάδο αλλά ένας διαρκώς μειωμένος αριθμός εργαζομένων που τον στελεχώνουν αυτόματα αναιρεί την όποια επιτυχία.

Τέλος ο κ.  Dickinson σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα ναυτιλιακό κράτος με μακρά παράδοση, δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει και να αναπτύξει το cluster του εάν ο αριθμός των πλοίων που επιλέγουν άλλα νηολόγια -εκτός βρετανικού- συνεχίζει να αυξάνεται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.