Οι Wärtsilä και SHI ενώνουν τις δυνάμεις τους στην αγορά των LNG...

Οι Wärtsilä και SHI ενώνουν τις δυνάμεις τους στην αγορά των LNG carriers

158
Οι Wärtsilä και SHI ενώνουν τις δυνάμεις τους στην αγορά των LNG carriers

H Wärtsilä και τα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries (SHI) υπέγραψαν πρόσφατα Joint Development Project (JDP) συμφωνία με στόχο την ανάπτυξη αποδοτικών λύσεων για τα LNG και τα Shuttle Tankers.

Παράλληλα όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνολική βελτιστοποίηση των CAPEX και OPEX στις εν λόγω αγορές αποτελεί έναν από τους στόχους της συνεργασίας. Η συμφωνία θα στηριχθεί εν πολλοίς στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ της SHI και της Wärtsilä με τα δύο μέρη να προσβλέπουν σε αμοιβαία οφέλη.

Όπως σημείωσε ο Jin-Taek Jung, Executive Vice President, Engineering & Procurement Operations της SHI, η ανάπτυξη LNG Carriers and Shuttle Tankers με βελτιωμένη αποδοτικότητα αποτελεί υψίστης σημασίας τόσο για την εταιρεία του όσο και για την Wärtsilä.

O Timo Koponen, Vice President, Processing Solutions της Wärtsilä Marine, από την πλευρά του, σχολίασε ότι η σύμπραξη με την SHI θα ενισχύσει τις δεσμεύσεις της φινλανδικής εταιρείας για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ασφάλεια.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.