Ν.Αμερική: Πως διαμορφώνεται η παραγωγή και η κατανάλωση χάλυβα

Ν.Αμερική: Πως διαμορφώνεται η παραγωγή και η κατανάλωση χάλυβα

102
Ν.Αμερική: Πως διαμορφώνεται η παραγωγή και η κατανάλωση χάλυβα

Η οικονομική δραστηριότητα στη Λατινική Αμερική συνεχίζει να επεκτείνεται, ωστόσο με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την χαλυβουργία της ηπείρου.

Είναι γεγονός ότι πολλές χώρες της νότιας Αμερικής έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη του ΑΕΠ τους το 2019 και ενώ δεν έχουν καταφέρει στις αρχές του έτους να επιτύχουν τα επιθυμητά επίπεδα παραγωγής, κατανάλωσης και εμπορίας χάλυβα, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Λατινοαμερικάνικη Ένωση Χάλυβα, Alacero.

Ειδικότερα τον Μάρτιο υπήρξαν αναθεωρημένες προς τα κάτω εκτιμήσεις για την βιομηχανική παραγωγή το 2019 για έναν σημαντικό αριθμό χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Ιανουαρίου 2019, η κατανάλωση χάλυβα μειώθηκε κατά 5% στην περιοχή ενώ η παραγωγή μειώθηκε επίσης 5%. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσαν η Κολομβία, η Γουατεμάλα και το Περού, οι οποίες τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και ποσοστιαία αύξησαν την κατανάλωση τους χάλυβα τον Ιανουάριο.

Τέλος σύμφωνα με στοιχεία της Alacero, η Βραζιλία αποτελεί τον κυριότερο παραγωγό ακατέργαστου χάλυβα με το μερίδιο αγοράς της στην περιοχή να ανέρχεται τον περασμένο Ιανουάριο να ανέρχεται στο 56% (2,9 εκατ. τόνοι).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.