Η COSCO Shipping Lines προετοιμάζεται για το Sulphur Cap 2020

Η COSCO Shipping Lines προετοιμάζεται για το Sulphur Cap 2020

234
Η COSCO Shipping Lines προετοιμάζεται για το Sulphur Cap 2020

Η COSCO Shipping Lines, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, υπέγραψε συμφωνία με την Double Rich Limited, θυγατρική της PetroChina, για την εφοδιασμό καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στον στόλο της από την δεύτερη.

Τα καύσιμα με τα οποία θα εφοδιάζει η Double Rich Limited τα πλοία της COSCO, θα ανταποκρίνονται στους νέους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Συγχρόνως εκτιμάται ότι μέσω των νέων καυσίμων θα βελτιωθεί η λειτουργική αποδοτικότητα των πλοίων του κινεζικού γίγαντα, ενώ η εταιρεία θα ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις της τροποποίησης του Παραρτήματος Annex VI της MARPOL για την αποτροπή ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία.

Επιπρόσθετα η COSCO έχει ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιεί σε ορισμένα πλοία της και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης αέριων ρύπων με στόχο την προώθηση μιας πιο βιώσιμης ναυτιλίας.

Φωτό: Cosco Shipping Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.