Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

195
Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο φτάνοντας τα $68/βαρέλι την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, καθώς η συμφωνία των χωρών μελών του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή καθώς και οι εκτιμήσεις για μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ υπερτέρησαν των ανησυχιών για εκτιμώμενη μειωμένη ζήτηση λόγω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent σημείωσαν άνοδο κατά 63 λεπτά αγγίζοντας τα $67,84/βαρέλι το πρωί της Τρίτης 26/3, φτάνοντας πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 που καταγράφηκαν στις 21 Μαρτίου ($68,69/βαρέλι).

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ανήλθε την Τρίτη 26/3 στα $59,63/βαρέλι.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου εκτιμάται ότι οφείλεται στη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, καθώς υπολογίζεται ότι μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. την περασμένη εβδομάδα, καθώς και στη μειωμένη παραγωγή από Ιράν και Βενεζουέλα ως επακόλουθο των αμερικανικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.