Αύξηση κατά 130% για τα κέρδη της PetroChina το 2018

Αύξηση κατά 130% για τα κέρδη της PetroChina το 2018

77
Αύξηση κατά 130% για τα κέρδη της PetroChina το 2018

Υπερδιπλασιασμό κερδών σημείωσε το 2018 η PetroChina, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη του κινεζικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά 130% στα $7,9 δις, κυρίως λόγω της αύξησης που κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου το προηγούμενο έτος αλλά και της αυξημένης εγχώριας ζήτησης για φυσικό αέριο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη, ο Hou Qijun, πρόεδρος του Ομίλου, σημείωσε ότι η εταιρεία του αναμένεται να προβεί στην αγορά χημικών προϊόντων αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στις εισαγωγές LNG. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο χώρες πρόκειται να αναπτύξουν ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας παρά την ρήξη στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Πεκίνου.

Τέλος στη σχετική ανακοίνωση της PetroChina αναφέρεται ότι ο κινεζικός κολοσσός θα αυξήσει τις κεφαλαιακές του δαπάνες κατά 17% στα $45 δις εντός 2019 προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.