«Πράσινο φως» για τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου containership

«Πράσινο φως» για τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου containership

822
«Πράσινο φως» για τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου containership

Την έγκριση για τον σχεδιασμό ενός containership μεταφορικής ικανότητας 25.000 ΤΕUs έλαβε η Cosco Shipping από το Shanghai Ship and Shipping Research Institute (SSSRI).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το SSSRI, το οποίο αποτελεί θυγατρική της Cosco Shipping και ειδικεύεται στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη πλοίων, τα πλάνα του κινεζικού κολοσσού εγκρίθηκαν στις 8 Μαρτίου.

Παράλληλα αναφέρεται ότι το φιλόδοξο αυτό project εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της κινεζικής κυβέρνησης «China Manufacturing 2025» και αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για το Belt and Road initiative. Είναι δεδομένο ότι ο Κινεζικός Δράκος επιδιώκει να καθιερωθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και στο πλαίσιο αυτό η Cosco καλοβλέπει το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να «αναρριχηθεί» στην πρώτη θέση των κορυφαίων εταιρειών στην ναυτιλία γραμμών.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν είναι λίγες οι φωνές, οι οποίες αμφισβητούν έντονα την οικονομική βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος, ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου η ζήτηση για long-haul μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων φαίνεται να δοκιμάζεται.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.