Μακριά ακόμη η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας;

Μακριά ακόμη η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας;

56
Μακριά ακόμη η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας;

O Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πρόσφατα ότι η Ουάσιγκτον δεν θα διακόψει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων έως ότου βεβαιωθεί ότι το Πεκίνο θα συμμορφωθεί με μια ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία. Με τον τρόπο αυτό ο Αμερικανός Πρόεδρος έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα για τον τερματισμό των εκατέρωθεν εμπορικών κυρώσεων με την Κίνα παρά τις συνομιλίες, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του έτους.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός Πρόεδρος, τόνισε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες για τον τερματισμό των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού αλλά ουσιαστικά για την αναβολή τους για ένα χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ εντατικοποιούνται σύμφωνα με διεθνή μέσα οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 28 και 29 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της AMP Capital Investors, τόνισε στο Bloomberg ότι τα λεγόμενα Τραμπ εντάσσονται στην γενικότερη ρητορική του ως απόρροια της προσπάθειας επανεκλογής του τον επόμενο χρόνο  και σημείωσε ότι μια συμφωνία φαντάζει περισσότερο πιθανή αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.