Αλλάζουν τα δεδομένα για την ανακύκλωση πλοίων;

Αλλάζουν τα δεδομένα για την ανακύκλωση πλοίων;

286
Αλλάζουν τα δεδομένα για την ανακύκλωση πλοίων;

Την περασμένη εβδομάδα το Council on Ethics του Government Pension Fund Global της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι θα στρέψει την προσοχή του προς τις διαδικασίες ανακύκλωσης πλοίων στα διαλυτήρια της Ινδίας.

Σύμφωνα με το NGO Shipbreaking Platform αυτό μπορεί να αλλάξει τη στρατηγική και κυρίως της χρηματοδότησης αρκετών ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίες καταγράφουν «χαμηλές επιδόσεις» στις ανακυκλώσεις των πλοίων τους.

To Council on Ethics του Government Pension Fund Global ελέγχει κατά πόσο οι εταιρείες στις οποίες το fund επενδύει ανταποκρίνονται σε ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ηθικής.

Το περασμένο έτος το Government Pension Fund Global διέκοψε τις επενδύσεις τους προς ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Evergreen, καθώς εκτιμάται ότι είχαν πουλήσει πλοία τους σε διαλυτήρια του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές, τα οποία δεν τηρούσαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ένα ακόμη νορβηγικό fund, το KLP, έβαλε στην μαύρη λίστα του την Nordic American Tankers (NAT) μετά την πώληση δέκα πλοίων της σε διαλυτήρια της Ν. Ασίας τα οποία δεν τηρούσαν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δύο διαλυτήρια της Ινδίας, το Priya Blue Industries Pvt. Ltd και το Shree Ram Vessel Scrap Pvt. Ltd, τα οποία υπέβαλλαν αίτηση για να συμπεριληφθούν στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων δεν τα κατάφεραν εντέλει, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του Κανονισμού Ανακύκλωσης Πλοίων της Ε.Ε.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.