Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την κατάσταση στα λιβυκά ύδατα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την κατάσταση στα λιβυκά ύδατα

252
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την κατάσταση στα λιβυκά ύδατα

Το Gard ανακοίνωσε ότι τα λιμάνια της Σύρτης και της Ντέρνα στη Λιβύη παραμένουν κλειστά. Ωστόσο τα πλοία που προσεγγίζουν τους εν λόγω λιμένες θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον τοπικό τους πράκτορα προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση ανά πάσα στιγμή.

Ανοιχτοί είναι οι λιμένες: Farwah, Bouri, Melittah, Zawia, Tripoli, Al Khoms, Misurata, Es Sider, Ras Lanuf, Marsa El Brega, Zuetina, Benghazi, Tobruk και Marsa El Hariga.

Σε κάθε περίπτωση οι ναυτιλιακές εταιρείες, σύμφωνα με το Gard, θα πρέπει να ενημερώνουν τα πληρώματα των πλοίων τους για την έκρυθμη και ευμετάβλητη κατάσταση στα χωρικά ύδατα της Λιβύης καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένα  τα περιστατικά παράνομων θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως η κλοπή φορτίων πετρελαίου από τα πλοία.

Το Gard εφιστά την προσοχή σε όσα πλοία βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Λιβύης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τα πλοία θα πρέπει να διέρχονται από τις κύριες θαλάσσιες οδούς όσων λιμένων της Λιβύης είναι ανοιχτοί και να αποφεύγουν την διέλευση από τους κλειστούς λιμένες.

Επιπλέον πριν την άφιξή τους σε οποιοδήποτε λιμένα της Λιβύης θα πρέπει τα πλοία να δηλώνουν στον τοπικό πράκτορα το δρομολόγιό τους καθώς και τον τύπο φορτίου που πρόκειται να φορτοεκφορτώσουν προκειμένου να έχουν τεθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας από τις αρμόδιες αρχές πριν την άφιξη του πλοίου.

Επίσης τα πλοία οφείλουν να επικοινωνούν με τις αρχές των λιμένων της Λιβύης προκειμένου να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή για την κατάσταση στην χώρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.