Θα διορθώσει η αγορά πετρελαίου το β΄εξάμηνο του 2019;

Θα διορθώσει η αγορά πετρελαίου το β΄εξάμηνο του 2019;

72
Θα διορθώσει η αγορά πετρελαίου το β΄εξάμηνο του 2019;

Κατά το β’ εξάμηνο του 2019 η παγκόσμια αγορά πετρελαίου αναμένεται να γνωρίσει μειωμένη προσφορά, δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες για τους επενδυτές αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, Stifel.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται η παγκόσμια προσφορά αργού εκτιμάται ότι θα μετριαστεί κατά το δεύτερο μισό του έτους κυρίως λόγω των περικοπών της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.

Παράλληλα όπως τόνισε στο Xinhua ο Michael Scialla, Μanaging Director της Stifel, τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν ανταγωνίζονται να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πετρελαίου αλλά να φέρουν ισορροπία στην αγορά και συμπλήρωσε ότι προς το παρόν η υπερπροσφορά αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα επίπεδα των 500.000 βαρελιών/ημέρα, γεγονός το οποίο φαίνεται να διορθώνει στο προσεχές μέλλον.

Tέλος η Stifel εκτιμά στην έκθεσή της ότι οι τιμές του WTI (West Texas Intermediate) πετρελαίου θα αγγίξουν μακροπρόθεσμα τα $60/βαρέλι.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.