Ένα νέο σύστημα για την ασφαλέστερη πρόσδεση των πλοίων

Ένα νέο σύστημα για την ασφαλέστερη πρόσδεση των πλοίων

1006
Ένα νέο σύστημα για την ασφαλέστερη πρόσδεση των πλοίων

Οι εταιρείες MTI Co. Ltd. και Japan Marine Science Inc. (JMS) του ομίλου NYK, έχουν αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο παρέχει βοήθεια κατά τη διαδικασία πρόσδεσης των πλοίων. Το εν λόγω σύστημα αξιολογεί την ελεγξιμότητα του πλοίου και απεικονίζει τους κινδύνους κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης, μειώνοντας έτσι το φόρτο του χειριστή και περιορίζοντας τα ατυχήματα που προκαλούνται από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Το λογισμικό αναλύει πληροφορίες όπως την απόσταση από την αποβάθρα, την ταχύτητα του πλοίου, παραμέτρους που σχετίζονται με την απόδοση του πλοίου, τη θέση του ρυμουλκού και τα καιρικά δεδομένα, παρουσιάζοντας σε πραγματικό χρόνο τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Παρουσιάζοντας τους πιθανούς κινδύνους και δίνοντας στο χειριστή τη δυνατότητα να τους αξιολογήσει, μπορεί να μειωθεί το άγχος που μπορεί να έχει ο χειριστής κατά τη διαδικασία πρόσδεσης και να αποτραπεί τελικώς κάποιο ατύχημα που θα μπορούσε να προκληθεί από μια εσφαλμένη εκτίμηση.

Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες, και η NYK σχεδιάζει να το εισαγάσει σταδιακά στα διαχειριζόμενα πλοία της, ενώ η JMS θα το διαθέσει προς πώληση στο ναυτιλιακό κλάδο.

Φωτό: NYK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.