Οι οιωνοί δείχνουν βελτίωση της αγοράς για τα chemical tankers

Οι οιωνοί δείχνουν βελτίωση της αγοράς για τα chemical tankers

142
Οι οιωνοί δείχνουν βελτίωση της αγοράς για τα chemical tankers

Οι συνθήκες στην αγορά των chemical tankers αναμένεται να βελτιωθούν φέτος και θα εξακολουθήσουν να βελτιώνονται το 2020, τονίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Stolt-Nielsen με αφορμή τον οικονομικό της απολογισμό για το 2018.

Πιο συγκεκριμένα κατά τον Niels G. Stolt-Nielsen, CEO της εταιρείας, οι προοπτικές για την αγορά των chemical tankers παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες καθώς η ζήτηση αυξάνεται σε συμφωνία με την ενίσχυση του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου. Παράλληλα εκτίμησε ότι η ανάπτυξη του στόλου των chemical tankers, η οποία μεταξύ 2017 και 2018 άγγιξε το 6%, θα υποχωρήσει στο 2% ή και λιγότερο ετησίως για τα έτη 2020 και 2021, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την αγορά.

Κατά συνέπεια και με δεδομένο τον μικρό αριθμό των παραγγελιών νεότευκτων chemical tankers, το πλεονάζον τονάζ θα απορροφηθεί από τη ζήτηση δημιουργώντας μια εξισορρόπηση στην αγορά, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της Stolt-Nielsen.

Τέλος ο Mark F. Martecchini, πρόεδρος της Stolt Tanks, θυγατρικής της Stolt-Nielsen, σημείωσε από την πλευρά του ότι η δυναμική στην εν λόγω αγορά παραμένει ισχυρή, ωστόσο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις έντονες γεωπολιτικές διενέξεις αλλά και στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς ενόψει 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.