Μια καινοτόμος φορητή μπαταρία για χρήση πάνω σε πλοία

Μια καινοτόμος φορητή μπαταρία για χρήση πάνω σε πλοία

549
Μια καινοτόμος φορητή μπαταρία για χρήση πάνω σε πλοία
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία Eco Marine Power (EMP) σε συνεργασία με τη Furukawa Battery Co., Ltd. και αρκετούς ακόμη πλοιοκτήτες, πραγματοποιούν δοκιμές για την αξιολόγηση της μπαταρίας MgBOX, μιας καινοτόμου μπαταρίας εκτάκτου ανάγκης η οποία μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί πάνω σε πλοία. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των δοκιμών, η μπαταρία MgBOX αναμένεται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμια κλίμακα, για χρήση πάνω σε διάφορα είδη πλοίων αλλά και σε εξέδρες ανοικτής θαλάσσης.

MgBOX_Sea_Japan_1d
Μπαταρία MgBOX

Η MgBOX είναι μια μικρή φορητή μπαταρία μαγνησίου (Mg) έκτακτης ανάγκης, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Furukawa Battery. Η εν λόγω μπαταρία μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλες χρονικές περιόδους, ενώ ενεργοποιείται με απλή προσθήκη πόσιμου ή θαλασσινού νερού. Μόλις ενεργοποιηθεί, η μπαταρία MgBOX μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για έως και πέντε ημέρες, ενώ μπορεί να συνδεθεί μέσω θύρας USB με διάφορες συσκευές, όπως μικρά φώτα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορεί να φορτίσει αρκετές φορές.

Σε ένα πλοίο μπορούν να αποθηκευτούν πολλαπλές μονάδες MgBOX σε διάφορες τοποθεσίες, όπως η γέφυρα, το δωμάτιο ελέγχου μηχανοστασίου (ECR), οι χώροι διαμονής των πληρωμάτων και τα σημεία όπου οι επιβάτες μπορούν να συγκεντρωθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πριν την προσθήκη νερού, η μπαταρία MgBOX ζυγίζει μόλις 1,6 κιλά και επομένως μπορεί να αποθηκευτεί ακόμη και σε ράφια, ενώ μπορεί να μεταφερθεί εύκολα όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.