Μείωση του ρυθμού της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης;

    98
    Μείωση του ρυθμού της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης;

    Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην τελευταία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης προβλέπει για τρίτη συνεχόμενη φορά πως θα καταγραφεί μειωμένος ρυθμός ανάπτυξης για το 2019 και το 2020.

    Οι εμπορικές διενέξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και η αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με το Brexit έχουν επηρεάσει το εμπόριο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα ο ΟΟΣΑ να προβλέπει αύξηση κατά 3,3% και 3,4% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης για το 2019 και το 2020, αντίστοιχα.

    Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αντιπροσωπεύουν μείωση κατά 0,2% και κατά 0,1% για το 2019 και το 2020, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ τον περασμένο Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, για την Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ο OOΣΑ προβλέπει μείωση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης από το 1,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού τον περασμένο Νοέμβριο, στο 0,7% σήμερα, καθώς η συγκεκριμένη χώρα εξαρτάται σημαντικά από την εξαγωγική της δραστηριότητα η οποία επηρεάζεται από την μειωμένη ζήτηση και τις εμπορικές προστατευτικές πολιτικές.

    Επιπλέον σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ εκτιμάται ότι θα επέλθει επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη τόσο των κρατών μελών της Ε.Ε., καθώς επηρεάζονται σημαντικά από την επικείμενη ή μη συμφωνία για το Brexit, όσο και της Κίνας και των ΗΠΑ οι οποίες βρίσκονται σε έναν συνεχή εμπορικό πόλεμο.

    Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.