Η Ιταλία συμμετέχει στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού;

Η Ιταλία συμμετέχει στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού;

214
Η Ιταλία συμμετέχει στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού;

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εκτιμάται ότι θα υπογράψει σύντομα συμφωνία με την Κίνα προκειμένου να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της τελευταίας για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Εφόσον υπογραφεί η εν λόγω συμφωνία τότε η Ιταλία θα αποτελεί την πρώτη χώρα από την ομάδα των G7 ανεπτυγμένων οικονομίων η οποία θα συμμετέχει στην εν λόγω πρωτοβουλία της Κίνας, καθώς ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκφράσει την απροθυμία τους για να συμμετέχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Ο πρόεδρος της Κίνας αναμένεται να επισκεφθεί την Ιταλία στα τέλη Μαρτίου με τις φήμες να οργιάζουν ότι η συμφωνία για την συμμετοχή της Ιταλίας στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού θα υπογραφεί τότε.

Κίνα και Ιταλία είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν στον Παλιό Δρόμο του Μεταξιού, ενώ μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Ιταλίας στο νέο μεγαλεπήβολο project της Κίνας πρόκειται να γίνει ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη από την Κίνα σε μία περίοδο κατά την οποία ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στο εν λόγω project, όπως η Μαλαισία, έχουν ξεκινήσει να αμφισβητούν τα οφέλη από την εφαρμογή του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.