Η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία

Η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία

890
Η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία

Λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με αφορμή ότι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για το 2019 θα είναι το «Empowering Women in the Maritime Community», ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) δημοσίευσε ένα σχετικό βίντεο.

Στο εν λόγω βίντεο ο γενικός γραμματέας του IMO, κ. Kitack Lim, επεσημαίνει ότι η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στην ναυτιλιακή κοινότητα δεν αποτελεί απλά μια θεωρητική έννοια, αλλά απαιτεί ισχυρές δράσεις προκειμένου να υπάρχει μια ισότιμη μεταχείριση ανδρών και γυναικών.

Η ναυτιλία συνεχίζει να αποτελεί έναν ανδροκρατούμενο χώρο, ωστόσο οι καιροί αλλάζουν καθώς η ισότητα των φύλων είναι ένας από τους 17 περιβαλλοντικούς στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του IMO εξηγεί τους λόγους που η θέση της γυναίκας στον χώρο της ναυτιλίας είναι σημαντική και κατά πόσο η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στην ναυτιλιακή βιομηχανία μπορεί να συμβάλει στην ανοδική πορεία της τελευταίας.

Φωτό- Βίντεο: IMO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.