Διευρύνεται η νεοσύστατη Clean Shipping Alliance 2020

Διευρύνεται η νεοσύστατη Clean Shipping Alliance 2020

154
Διευρύνεται η νεοσύστατη Clean Shipping Alliance 2020

Η νεοσύστατη Clean Shipping Alliance 2020 (CSA 2020) ολοένα και διευρύνεται, καθώς νέες ναυτιλιακές εταιρείες εισέρχονται σε αυτήν, η οποία υποστηρίζει την τοποθέτηση scrubbers στα πλοία προς συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Στόχος της CSA 2020 αποτελεί η παροχή πληροφοριών και η ανάλυση δεδομένων προς ενημέρωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και όλων των ενδιαφερόμενων μερών για την καλύτερη απόδοση των πλοίων μέσω της μείωσης των αέριων ρύπων τους.

Οι τελευταίες προσθήκες στην CSA 2020 ήταν οι εταιρείες Wallenius Wilhelmsen, Hammonia Reederei, International Seaways, Chandris (Hellas) και Genco Shipping & Trading, οδηγώντας τον οργανισμό να διαθέτει πλέον 35 εταιρείες- μέλη, οι οποίες διαθέτουν συνολικά 2.500 πλοία.

Ο κ. Roger Strevens, Vice President, Global Sustainability της Wallenius Wilhelmsen, επεσήμανε ότι η εταιρεία του υποστηρίζει την εφαρμογή του Sulphur Cap 2020, ωστόσο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς εμπεριέχει προκλήσεις αναφορικά με τα υψηλά κόστη και την διαθεσιμότητα των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων.

Η Wallenius Wilhelmsen αναμένεται να χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα για την πλειονότητα των πλοίων της και να τοποθετήσει scrubbers στα υπόλοιπα πλοία της.

Από τη μεριά του ο κ. John Wobensmith, Πρόεδρος και CEO της Genco Shipping & Trading, επεσήμανε ότι εφόσον η εταιρεία του αποφάσισε να επενδύσει σε συστήματα scrubbers τότε είναι σημαντικό να υποστηρίξει τους στόχους της Clean Shipping Alliance 2020.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.